Turizam
Promocije
Adresar

Hotel Splendid

Opština: Beograd
Adresa: Dragoslava Jovanovica 5
Telefon: (+381 11) 323-5444

Hotel Duga

Opština: Novi Sad
Adresa: Ćirila i Metodija 11b
Telefon: (+381 21) 636-4191

Hotel Rex

Opština: Beograd
Adresa: Sarajevska 37
Telefon: (+381 11) 3611-862

Hotel Aurora

Opština: Novi Sad
Adresa: Beogradski kej 49b
Telefon: Beogradski kej 49b

Hotel Jadran

Opština: Bačka Topola
Adresa: Zobnatica, Subotički put bb
Telefon: (+381 24) 715-842
Prijatelji sajta
Korisni linkovi

Ponuda turističkih organizacija › Turistička organizacija grada Sombora

Turistička organizacija grada Sombora

Opština Sombor zauzima severozapadni deo Bačke ravnice. Na zapadu tok Dunava deli opštinu od Hrvatske, a na severu se opština granici sa Madarskom. Sombor je mesto bogate kulturne i sportske tradicije. Uz ime grad Sombora stoji epitet najzelenijeg u zemlji, cime se žitelji Sombora veoma ponose.

U potpisu bodroške plemicke familije Cobor, Sombor se prvi put pominje 1360. godine kao naselje Cobor Sent Mihalj. Nakon uplacivanja 150.000 rajnskih forinti u carsku blagajnu, Sombor je stekao uslove da ga na osnovu potpisane povelje Marija Terezija uzdigne u rang slobodnih i kraljevskih gradova.

Danas, Sombor je grad kulture i manifestacija, slikara, fijakera, tamburaša, bodoša, golubara... Turističke privlacnosti Sombora se ogledaju u bogatim ribolovnim vodama na Dunavu i njegovim rukavcima, Conopljanskom jezeru i najboljim lovištima na podunavske jelene i drugu divljač.

KULTURNA PONUDA

ŽUPANIJA – Za potrebe narasle županijske administracije 1808. godine izgradena je zgrada koja odlike eklektizma dobija 1882. godine kada su dogradeni bocni tornjevi i zacelje. Krovna kupola podseca na kupolu venecijanske crkve Santa Maria della Salute. U njoj se nalazi najvece ulje na platnu u našoj zemlji, rad Ferenca Ajzenhuta ''Bitka kod Sente'' (7x8 m, 1896.). Na samom ulazu u zgradu je smešten crtež „Sombor viden ocima ptice“, delo arhitekte Branislava Jovina koji predstavlja sintezu urbanizma, inženjerstva i umetnosti. Zgrada je okružena parkom koji je ureden krajem XIX veka sa dominantnim stablima tise, bodoša i platana.

GRADSKA KUĆA - Nekadašnja palata somborskog kapetana Jovana Brankovica predstavlja centralni arhitektonski simbol Ravangrada. Izgradena je 1718, a neoklasicisticko obeležje datira od 1842. godine. Gradska kuca kao prepoznatljiv simbol Sombora, proglašen je kulturnim dobrom od velike važnosti.

SRPSKA ČITAONICA je osnovana 1845. na inicijativu 72 najucenija i najuglednija Srbina. Smeštena je u zgradi koja je izgradena 1882. god. u stilu eklektizma. Unutrašnjost je 2000. god. obogacena delima vrhunskog slikara i doživotnog pocasnog predsednika Save Stojkova sa 20 uljanih portreta „slavnih muževa“ citaonickih i ikonom sv. Andreja Prvozvanog.

NARODNO POZORIŠTE – Zgrada sa obeležjem eklektizma izgradena je 1882. godine. Na 100-tu godišnjicu je temeljno renovirana i funkcionalno primerena zahtevima modernog teatra. Svaka pozorišna sezona se od 1993. god. završava festivalom „Pozorišni maraton“.

GALERIJA „MILAN KONJOVIĆ“ je osnovana 1966. godine Maestrovom donacijom sa 500 svojih probranih radova koji ce se uvecati na 1.077 ulja, pastela, akvarela, tempera, crteža... Svake godine se povecava broj hodocasnika Maestrovog likovnog izraza.

CRKVA SV. ÐORÐA- podignuta je 1761, a osveštena 1778. godine. Izuzetan ikonostas sa 77 ikona je slikao Pavle Simic 1873. godine. U porti je uz dva kamena krsta i Crkvena opština na cijim je temeljima Avram Mrazovic 1778. godine zasnovao Normu, prvi tecaj za ucitelje u Južnih Slovena na ovim prostorima.

CRKVA PRESVETOG TROJSTVA I PLEBANIJA- kao duhovnu i arhitektonsku baroknu celinu podigli su oci franjevci. U crkvi koja je gradena od 1752. do 1763. god. se nalaze orgulje izradene 1771. godine. Sedište gradske istorije je Plebanija jer je u njoj 24. aprila 1749. god. Somborcima predata Povelja carice Marije Terezije.
SUNCANI SAT se nalazi na južnoj fasadi Plebanije. Nacinjen je 1852. god. na inicijativu tadašnjeg profesora i upravnika Uciteljske škole Jovana Cokora, sa sarkasticno-duhovitim natpisom: „Jedan ti je od ovih poslednji“.

CRKVA SVETOG JOVANA PRETEČE je podignuta i osvecena 1790. godine, a 1809. je Pavle Ðurkovic iz Baje oslikao ikonostas. Pod najezdom Turaka 1716. god. kaluderi fruškogorskog manastira Jazak su doneli mošti cara Uroša koje su ovde bile pohranjene dve godine. Vracajuci se u svoj manasatir, kaluderi su u znak zahvalnosti ostavili ikonu Presvete Bogorodice donete sa Kosova.

KARMELIČANSKA CRKVA - odluka o izgradnji doneta je 1828. godine, a završena je i predata na upravu karmelicanima 1904. god. Pored crkve je izgraden samostan sa kojom cini skladnu arhitektonsku celinu u stilu romantizma. Unutrašnjost crkve je ukrašena skulptorskom dekoracijom i vitražima, a u njoj se nalaze i orgulje iz 1926. godine.

MANASTIR SVETOG ARHIÐAKONA STEFANA - je najseverniji vojvodanski manastir, zadužbina somborskog zemljoposednika Stevana Konjovica. Izgradnja crkve je zapoceta 1928. godine, a izgradena je 1933. u srpsko-vizantijskom stilu, retko izvodenom u Vojvodini.

SOMBORSKE ZANIMLJIVOSTI

Drvoredi Zelengrada
Ozelenavanje grada Josip Markovic zapocinje osamdesetih godina 18. veka. Tradiciju ozelenjavanja nastavljaju Petar Vukicevic, i naravno Cihaš Bene. Danas, Sombor sa ponosom nazivaju Zelengradom. Sa svoja 4 parka, 121 km dužine drvoreda i 18.000 stabala, Ravangrad svakom svom sugradaninu plete zeleni plašt od 27 m2.
Sombor-grad slikara
Sombor se može bez lažne skromnosti nazvati „malom Firencom“. Veliki broj talentovanih umetnika se rodio i boravio u Ravangradu. Mnogi od njih svojim delima prezentuju cari Sombora, stare salaše i šarena polja vojvodanske ravnice.
Fijaker stari......
Sombor je davne 1885. godine dobio pravnilnik o fijakerskoj službi, a 1975. naš grad je sa svojih 19 fijakera bio prvi u Srednjoj Evropi. Somborski fijaker, opevan u pesmi, cuva šarm prošlosti.
Somborski sir
Somborski sir su još u 19. veku odnosili trgovci na pijace svih vecih gradova tadašnje Austro-Ugarske, a jeo se i na Beckom dvoru. U prošlosti, tajnu pripremanja somborskog sira domacice su prenosile snajama kako bi se sacuvala porodicna tajna. Danas, on je jedini priznati sir sa prostora bivše Jugoslavije od Svetske mlekarske organizacije kao autohtoni sir.
Hej salasi....
Prvi pisani podaci o salašima u okolini Sombora datiraju iz tridesetih godina 16. veka. Na blago ustalasanoj ravnici somborskog atara se nalazi 16 salašarskih naselja koji cuvaju secanja na prošlost. I ako verujemo da se samo jednom živi, vredi otici na salaš, pa makar i za tren zaustaviti vreme.

KALENDAR DOGAÐAJA U 2012. GODINI

SPORTISTA GODINE
Datum održavanja: 17. januar
Opis: na kraju svake kalendarske godine, Somborske novine proglašavaju sportiste godine. Manifestacija se uglavnom održava u prvoj polovini meseca januara naredne godine za prethodnu.
Informacije: „Somborske novine“, tel: 025/421-479, www.somborskenovine.co.rs

MEÐUNARODNI SAJAM PERADARSTVA
Datum održavanja: kraj januara
Opis: Tradicionalni Medunarodni sajam peradarstva se održava u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru. Izlagaci iz zemlje i inostranstva izlažu kvalitetne golubove, ukrasne ptice, kunice i rasnu živinu. Organizator manifestacije je Društvo odgajivaca sitnih životinja ’’Sombor 1871’’ iz Sombora koje je ušlo u treci vek svog postojanja i najstarije je društvo ove vrste u Evropi.
Informacije: dr ®ivko Vlaškalic, tel: 063/546-480

VELIKO BUNJEVAČKO PRELO
Datum održavanja: pocetak februara
Opis: Tradicionalna manifestacija
Informacije: UG ''Bunjevacko kolo'' Sombor, tel. 025/434-059

VELIKO BUNJEVAČKO-ŠOKAČKO PRELO
Datum oržavanja: pocetak marta
Opis: Tradicionalna manifestacija medunarodnog karaktera uz prisustvo brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva
Informacije: HKUD ''Vladimir Nazor'' Sombor, tel. 025/26-019

NOĆ OTVORENIH ATELJEA – ŠETNJA KROZ SRBIJU
Datum održavanja: kraj aprila
Opis: Manifestacija se održava u KC ’’Laza Kostic’’ u terminu od 17,00 – 01,00 h
Informacije: Udruženje Fraktal 3

SUSRETI CITROENA – OLDTAJMERI
Datum održavanja: prva nedelja aprila
Opis: manifestacija okuplja cetrdesetak automobila, ucesnike iz cele zemlje kao i nekih bivših republika tako da sa razlogom nosi naziv medunarodna manifestacija
Informacije: Caffe „Des Art“, Sombor, tel: 025/422-432

ÐURÐEVDANSKI FESTIVAL FOLKLORA
Datum održavanja: pocetak maj
Opis: Ðurdevdanski festival folklora ima tematski karakter, a tema je „OBICAJI U SRBA“. Znacaj festivala je u tome što je jedini ovog tipa na prostoru Zapadno-backog okruga.
Informacije: KUD ’’ÐURÐEVAK’’ Kljajicevo, tel: 025/853-619

MEÐUNARODNI FESTIVAL CVEĆA
Datum održavanja: sredina maja
Opis:
Informacije: UG ‘’Moj Sombor’’ i KC ‘’L.Kostic’’ (Majda 063/520-950)

SOMBORSKI MARATON
Datum održavanja: druga polovina maja
Opis: Tradicinalni Somborski maraton, trka na 21,1 km je nastarija i jedna od najprivlacnijih asfaltnih trka u našoj zemlji sa preko 100 ucesnika iz zemlje i okruženja
Informacije: Sportski savez Sombor, tel: 025/436-787, 065/22-88-014
www.somaraton.org.rs

DEČIJI MUZICKI FESTIVAL ''ŠARENI VOKALI''
Datum održavanja: maj
Opis: Festival se održava u Narodnom pozorištu u Somboru. Namenjen je deci uzrasta do 15 godina i takmicarskog je karaktera. Namera organiozatora Festivala je da okupi eminentne kompozitore i decu soliste iz regiona. Cilj Festivala je da populariše decije muzicko stvaralaštvo.
Informacije: Somborsko pevacko društvo, Bjanka Matic 060/444-3670

SLAMARSKA KOLONIJA ’’SOMBOR 2011’’
Datum održavanja: kraj maja
Opis: slikarska kolonija u tehnici slame
Informacije: UG „Bunjevacko kolo“, Sombor, tel: 025/434-059, www.bunjevackokolo.org.rs

DEČIJI FESTIVAL „ŠARENI SVET“
Datum održavanja: poslednja nedelja maja
Opis: manifestacija za decu kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera
Informacije: KC „Laza Kostic“ Sombor, tel: 025/434–340

MEÐUNARODNA MOTOCROSS TRKA
Datum održavanja: maj
Opis: AMK “Lemeš” svake godine organizuje Medunarodnu motocross trku koja se održava u Svetozar Mileticu, na stazi ’’Lemeš ring’’
Informacije: 064/ 161-04-41

MEÐUNARODNI FESTIVAL DECE „OSMEH SOMBORA“
Datum održavanja: kraj maja
Opis: smotra folklora dece školskog uzrasta
Informacije: GKUD „Sombor“, Sombor, tel: 025/482-215

’’LIKOVNA KOLONIJA’’ U KLJAJIĆEVU
Datum održavanja: juni
Opis: U organizaciji udruženja vinogradar i vocara ’’Visovi’’ u prelepom ambijentu Burduševa brda u Kljajicevu odražava se manifestacija uz aktivno ucešce eminentnih slikara iz Sombora, i šire.
Informacije: Udruženje vinogradar i vocara ’’Visovi’’ Kljajicevo, tel 063/562-839 Branko Šoštaric

DRAMSKE VEČERI
Datum održavanja: prva polovina juna
Opis: II Medunarodna smotra amaterskih dramskih društava
Informacije: HKUD ''Vladimir Nazor'', tel 025/26-019

MEÐUNARODNI FESTIVAL IZVOÐACKIH SASTAVA
Datum održavanja: kraj juna
Opis: smotra folklora
Informacije: GKUD „Sombor“, tel: 025/482-215

LETNJI MEÐUNARODNI DECIJI FUDBALSKI TURNIR
Datum održavanja: sredina juna
Opis: deciji fudbalski turnir
Informacije: g–din Branko Žakic, tel: 063/778-3264

SOMBORSKI POZORIŠNI MARATON
Datum održavanja: prva polovina juna
Opis: od 1993. god. Narodno pozorište Sombor svaku sezonu završava festivalom Pozorišni maraton. Tokom tri dana i tri noci, jedna za drugom, igraju se predstave somborskog pozorišta i predstave gostujucih pozorišta, pozorišnih grupa i studenata dramskih fakulteta.
Informacije: Narodno pozorište Sombor, tel: 025/437–666, www.npozoristeso.co.rs

MIKINI DANI – SMOTRA TAMBURAŠA U BAČKOM BREGU
Datum održavanja: treca nedelja juna
Opis: Tradicionalna smotra tamburaša koja se održava vec 10 godina u Backom Bregu u cast znamenitog bereškog violiniste Mike Ivoševa Kuzme
Informacije: HKPD ’’Silvije Strahimir Kranjcevic, tel. 025/809-056

FESTIVAL LEMEŠKI KULEN
Datum održavanja: kraj juna
Opis: program obuhvata prodajnu izložbu i kulturno-umetnicki program uz tamburašku muziku. Manifestacija se održava u Domu kulture u Svetozaru Mileticu
Informacije: 064/13-25-062

ECO MUSIC FESTIVAL ’’REGGAENERACIJA DUNAVA’’
Datum održavanja: kraj juna
Opis: U Backom Monoštoru se na medunarodni Dan Dunava organizuje Reggaeneracija Dunava, ekološko-muzicki festival. Manifestacija predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o znacaju ove reke, uz muzicke sadržaje u vidu dvodnevnih reggae koncerata. Festival se održava na prostoru Eko-rekreativnog centra.
Informacije: UG ’’Podunav’’ Backi Monoštor, tel. 063/893-81-28

SOMBORSKO LETO
Datum održavanja: druga polovina jula
Opis: niz kulturnih dešavanja u centru Sombora
Informacije: TOG Sombor, tel: 025/434-350

ULICA STARIH ZANATA
Datum održavanja: druga polovina jula
Opis: Manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera na kojoj majstori starih zanata promovišu svoje umece i proizvode uz programe kulturno-umetnickih društava. Manifestacija se održava u centru Sombora.
Informacije: TOG Sombor, 025/434-350, www.visitsombor.org


SOMBORSKI KOTLIĆ
Datum održavanja: 21. jul
Opis: tradicionalna manifestacija sa preko 2000 ucesnika koji na gradskom trgu kuvaju riblji paprikaš uz bogat zabavni program
Informacije: TOG Sombor, 025/434-350, www.visitsombor.org

FIJAKERIJADA
Datum održavanja: druga polovina jula
Opis: defile fijakera uz niz propratnih aktivnosti
Informacije: Konjicki klub „Zapadna Backa“ Sombor, tel: 064/1770-985

15. SIMONOVIĆEVI DANI
Datum održavanja: 27.-29. jul 2012.god.
Opis: šetnja pešackom zonom grada Sombora i pešacenje kroz SRP ’’Gornje Podunavlje’’
Informacije: ®PSD „Dr Radivoj Simonovic“ Sombor, predsednik: 063/106-8679

MOTONAUTIČKA PODUNAVSKA REGATA
Datum održavanja: kraj jula
Opis: Motonauticka podunavska regata tradicionalno se održava tokovima reke Dunav, od Sombora do Novog Sada nizvodno. Cilj održavanja manifestacije je promovisanje specificnosti regate, kulturnih i turistickih potencijala naše opštine.
Informacije: Motonauticka podunavska regata, tel: 063/507-934

LEMEŠKI KOTLIĆ
Datum održavanja: zadnji vikend jula
Opis: Takmicenje u kuvanju juneceg paprikaša održava se u centru Svetozara Miletica uz bogat kulturno-umetnicki program.
Informacije: MZ ’’Svetozar Miletic’’, tel. 025/840-015

MEÐUNARODNI PLESNI VOLONTERSKI KAMP
Datum održavanja: kraj jula
Opis: U Plesnom volonterskom kampu ucestvuju mladi iz Srbije, Madarske i Hrvatske. Cilj kampa je obuka dece tradicionalnim plesovima, ali i ucenje starih zanata, organizovanje edukacija, organizovanje sportskih aktivnosti, podizanje svesti o cuvanju prirode, promocija volonterizma, upoznavanje sa prirodnim lepotama Bezdana.
Informacije: UG "Puls" Bezdan, tel. 025/810-966, www.pulsbezdan.org.rs

CENTRALNA BUNJEVAČKA DUŽIONICA
Datum održavanja: pocetak avgusta
Opis: ®etvene svecanosti, tradicionalno crkveno-društvena manifestacija uz prisustvo velikog broja gostiju i ucesnika iz zemlje i inostranstva.
Informacije: HKUD „Vladimir Nazor“, Sombor, tel: 025/26-019
Informacije: UG „Bunjevacko kolo“ Sombor, tel: 025/434-059

ETNO FESTIVAL „TROJNI SUSRET“ U BEZDANU
Datum održavanja: prvi vikend avgusta
Opis: tradicionalno se održava na Kanalskoj obali u Bezdanu. Manifestacija okuplja brojna kulturno-umetnicka društva iz Srbije, Madarske i Hrvatske, kao i izlagace rukotvorina iz naše zemlje. Toga dana se predstavljaju: kultura, umetnost, nevladin sektor i tradicija svih naroda koji žive na ovom podrucju.
Informacije: UG „Puls“ Bezdan, tel: 025/810-966, 064/612-7364

KONJIČKE TRKE ZA PEHAR SOMBORSKIH NOVINA
Datum održavanja: prva nedelja avgusta
Opis: tradicionalna manifestacija koja se održava na Gradskom hipodromu u Somboru. Medu mnogobrojnim trkama najznacajnija i najpopularnija je „Trka za pehar Somborskih novina“.
Informacije: KK „Vojvodanin’’, Ivan Paštrovic 064/245-37-01

DANI DES ARTSA
Datum održavanja: prva nedelja avgusta
Opis: U okviru Somborskog leta vec tradiconalno se održava ova manifestacija u prelepom ambijentu kafe bara „Des Arta“ kao multikulturalna manifestacija koja objedinjuje sve sfere kulturnog života.
Informacije: Caffe „Des Art“ Sombor, tel: 025/422-432

BODROG FEST U BACKOM MONOŠTORU
Datum održavanja: prva polovina avgusta
Opis: Etno festival hrane, tradicije i starih zanata usmeren je ka negovanju tradicije svih naroda ovog podrucja i promovisanju prirodnih vrednosti „Gornjeg podunavlja“. Sastoji se iz dvodnevnog programa: „Bodroški kotlic“, „Fijakerijada Bodroga“, kulinarska ponuda, kulturno klasicni program, kulturno umetnicki program, zanatski program, koncert „Bodrog fest za mlade“ i još mnoštvo edukativnih i kulturnih sadržaja
Informacije: MZ „Backi Monoštor“, tel: 025/807-504, www.backimonostor.com

INTERNACIONALNI TENISKI TURNIR
Datum održavanja: druga nedelja avgusta
Opis: turnir se održava na teniskom terenu „®AK“ Sombor
Informacije: Siniša Krajnovic, tel: 064/146–5699

BEZDANSKI KOTLIC
Datum održavanja: sredina avgusta
Opis: Bezdanski kotlic je manifestacija na kojoj se okupljaju takmici u kuvanju ribljeg paprikaša na otvorenom.
Informacije: UG"Puls" Bezdan, tel. 025/810-966, www.pulsbezdan.org.rs

VELIKOGOSPOJINSKE VECERI U STAPARU

Datum održavanja: druga polovina avgusta
Opis: u cast Velike Gospojine od 20. avgusta kada pocinje otvaranje Velikogospojinskih veceri svako vece do 29.avgusta, održava se manifestacija sa programom: vece folklora, književno vece, izložba slika, takmicenje u fudbalu, stono-tenisko takmicenje, izložba golubova, izložba pasa svih rasa, tradicionalno takmicenje u kuvanju ovcijeg paprikaša i Dudarijada.
Informacije: MZ „Stapar“, tel: 025/827-734

PRVA HARMONIKA VOJVODINE U STAPARU
Datum održavanja: kraj avgusta
Opis: Festival se održava u okviru Velikogospojinskih veceri
Informacije: MZ „Stapar“ , tel: 025/827-734

MEÐUNARODNI SAJAM PCELARSTVA
Datum održavanja: kraj avgusta
Opis: U organizaciji Udruženja pcelara „Avram Maksimovic“ u ulici Kralja Petra I u Somboru , pcelari somborske i apatinske opštine priredjuju medjunarodni sajam pcelarstva. Pored raznovrsnih proizvoda od meda, izložena je i pcelarska oprema najpoznatijih proizvodaca iz zemlje i inostranstva
Informacije: Udruženja pcelara „Avram Maksimovic“

PREOBRAŽENSKA SLIKARSKA KOLONIJA
Datum održavanja: kraj avgusta
Opis: slikarska kolonija
Informacije: KPZ Sombor, PJ Elan, tel: 025/420-467

SLIKARSKA KOLONIJA – COLORIT
Datum održavanja: pocetak septembra
Opis: Tradicionalna medunarodna slikarska kolonija, održava se na nekom od somborskih salaša
Informacije: HKUD ’’Vladimir Nazor’’, tel. 025/26-019

DANI VESELE MAŠINE
Datum održavanja: septembar
Opis: Takmicenje u pecenju rakije šljivovice na Burduševom brdu iznad Kljajiceva.
Informacije: Udruženje vinogradar i vocara ’’Visovi’’ Kljajicevo, tel 063/562-839 Branko Šoštaric

MIHOLJDANSKI SUSRETI U BACKOM BREGU
Datum održavanja: poslednji vikend septembra
Opis: Medunarodna manifestacija narodnih rukotvorina koja se održava u Backom Bregu. Izlažu se rukotvorine i bira se najlepša i najraznovrsnija tacna kolaca i peciva i izbor najlepšeg štanda.
Informacije: UG "Brežanke" Backi Breg, 025/809-054


KAJGANIJADA
Datum održavanja: novembar
Opis: Manifestacija se održava kod Doma kulture na Bukovcu. Svake godine priprema se kajgana od preko 2000 komada jaja u tiganju precnika 2m.
Informacije: tel. 064/ 331-3091 Conic Radomir

RAVANGRAD WINE FEST
Datum održavanja: pocetak decembra
Opis: Festival vina i hrane koji okuplja vinare iz naše zemlje i okruženja. Uz promociju vina, promoviše se i gastro ponuda uz degustaciju autenticnih backih specijaliteta.
Informacije: TOG Sombor, kontakt: 025/ 434-350, info@visitsombor.org

Pročitano 4449 puta
Ocena:
 
Oceni:
Pošalji prijatelju
Komentariši X

Pošalji prijatelju X

Galerija

Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora
Turistička organizacija grada Sombora

Slični članci

Turistička organizacija grada Jagodine

Jagodina se nalazi na reci Belici , u srednjem Pomoravlju, regionu od oko 2.617 kvadratnih kilometara, u kotlini koja se proteže od Stalaćke klisure na jugu do Bagradnskog tesnaca na severu, u pojasu na oba toka Velike Morave -najveće srpske reke. Gornja Veliko Moravska kotlina u kojoj je konkretno smeštena sama Jagodina, pruža se meridijanski na 43,52” i...
Turistička organizacija grada Jagodine

Turistička organizacija Titel - Javno preduzeće „Titelski breg“ Titel

Nastanak i prirodne karakteristike Titelskog brega Titelski breg se nalazi u Vojvodini, na području jugoistočne Bačke, u oblasti koja se naziva Šajkaška. Sa severne strane Titelskog brega nalazi se naselje Mošorin, sa jugozapadne Vilovo, a sa južne Lok i Titel. Titel je najveće naselje i sedište istoimene opštine na čijoj...
Turistička organizacija Titel - Javno preduzeće „Titelski breg“ Titel

Turistička organizacija grada Kikinde - Foto prezentacija

MANIFESTACIJE U OPŠTINI KIKINDA DATUM MESTO DOGAĐAJI ORGANIZATOR KRATAK OPIS kraj januara Rusko Selo SVINjOKOLj Udruženje odgajivača svinja u saradnji sa MZ; 0230/458-613 Manifestacija u cilju očuvanja običaja i tradicije promoviše banatsku gastro ponudu. Više desetina ekipa pokazuje svoje umeće, a hiljade posetilaca uživa u...
Turistička organizacija grada Kikinde - Foto prezentacija

Turistička organizacija opštine Prijepolje

MILEŠEVSKI KRAJ Manastir Mileševa (spomenik kulture od izuzetnog značaja) „Ništa što je đoto stvorio ne može se porediti sa lepotom Anđela iz srpske kraljevske zadužbine,manastira Mileševe“-Artur Evans 1883.god. Mileševski kraj predstavlja najveću kulturnu ,ali i prirodnu riznicu opštine...
Turistička organizacija opštine Prijepolje

Turistička organizacija Ljubovija

Turističkа ponudа zа turističku sezonu u LJuboviji zа vremenski period od  01. mаrtа i  do novembrа. U tom vremenskom intervаlu odvijа se niz dešаvаnjа sа ciljem dа borаvаk posetilаcа u nаšem krаju bude interesаntniji....
Turistička organizacija Ljubovija

Turistička organizacija grada Kragujevca

Grad Kragujevac je prva prestonica moderne Srbije, privredni, univerzitetski, kulturni i sportski centar Šumadije i Pomoravlja . Sa oko 200.000 stanovnika, predstavlja četvrti po veličini grad u zemlji, sa izuzetnim geografskim položajem, jer se na njegovoj teritoriji nalazi geografski centar zemlje. U periodu od 1818 -1841 . godine, grad je bio prestonica Srbije ....
Turistička organizacija grada Kragujevca

Turistička organizacija opštine Ada

Opština Ada smeštena je u srednjem delu Istočne Bačke, na desnoj obali Tise. Zauzima površinu od 228,6 km² na kojoj živi oko 19000 stanovnika u 5 naseljenih mesta: Ada, Mol, Sterijino, Utrine i Obornjača. Ada se nalazi na veoma povoljnom geografskom položaju, koji joj omogućuje razvoj lovnog, ribolovnog, sportsko-rekreativnog i seoskog turizma....
Turistička organizacija opštine Ada

Turistička organizacija Odžaci

Na SZ Srbije u zapadnom delu Bačke , na obali Dunava, prostire se opština Odžaci . Opština zahvata površinu od 411 km² na kojoj živi oko 31.098 stanovnika višenacionalnog sastava. Centralno naselje predstavljaju istoimeni Odžaci, nekadašnja evropska berza kudelje a danas administrativno, kulturno i političko sedište...
Turistička organizacija Odžaci
Promocije
Prijava
Društvene mreže
Prijatelji sajta
Anketa

Koja reka je po vama najlepša?

Tisa
Ibar
Lim
Begej
Zapadna Morava
Rzav
Tamiš
Lepenica
Ukupno glasova: 82
Kursna lista